Tuesday 9 March 2004

IMAS PORUKU

Kako sam se dobro zamislio citajuci blog "velikog eksperta za instant messaging i ostale softvere koje omogucuju suradnju , komunikaciju ...".
Taj isti "ekspert" koji godinama pise o tim stvarima i izgleda kao da zbilja zna o cemu prica sada u jednom blog zapisu priznaje da "nema bas velikoga iskustva sa slanjem kratkih tekstualnih poruka preko mobitela", SMS-ove bi rekli.

I've never used texting on the phone. In the US that has been virtually impossible. While I tried the early web browsing experience it sucked and so I've not been a subscriber. I've been thinking about a new PDA but am postponing until I can secure a WiFi one that I know will work perfectly with Skype or similar program.



To samo jos jednom potvrdjuje da tamo preko bare zbilja SMS-anje nije nimalo popularno. A tko najvise krivi ? Njihovi mobilni operateri koji im nisu bili ludi ponuditit takve usluge kad znaju da ce ovi telefonirati na pretplate.
Za njih je prepaid mobilno telefoniranje daleka filozofija. I slanje SMS-a tamo bas nije uzelo maha.
To je i jedna od kulturoloskih razlika u zadnje vrijeme izmedju Europe i SAD-a. PC za Amere, mobitelci za Europljane. Email za Amere, SMS za europljane ( i Azijce , te sve stedljive ; ))

No comments: