Saturday 6 March 2004

DOLARSKE PRICE
Prije nekoliko dana nesto sam trabunjao o dolaru i njegovom tecaju. Jerry je taj zapis komentirao dajuci svoje misljenje i vidjenje o tome.
Nismo se slozili oko toga da je dolar "bolestan". Ali mozemo se sloziti da se igraju velike retoricke igre oko njega . Gledam danas na Bloombergu clanak u kojem se jasno prepricava kako centralni bankar Greeenspan pokusava signalizirati odredjene stvari trzistima kapitala. Blomberg news:
It makes you wonder what Alan Greenspan, the world's most influential central banker, was thinking this week when he said Asian central banks may soon reduce their ``extraordinary'' U.S. dollar purchases. Even more baffling is why the Federal Reserve chairman seems to be trying to jumpstart the process.



Opet malo ja laicki trabunjam o dolarima. Kaj cu kad je to zanimljivo pratit. Rasplet koji ce se godinama jos rasplitati i koji moze imati zanimljive efekte na svjetsko gospodarstvo.
Prekjucer s jednim kolegom pricam o tecaju dolara. On je uvjeren da ce dolar ove godine rasti dnosu na kunu. Ja skeptican.
Danas pricam opet slucajno s kolegicom o dolaru.

Ona isto uvjerena "dolar ide gore". Mozda ce zbilja tako i biti. Lagao bih kad bi rekao da znam. Nisam baba gatara. A meni ni u dzep ni iz dzepa.


No comments: