Thursday, 20 November 2003

SASVIM OBICAN DAN

Ima dana kad iz covjeka treba doslovno vadit rijeci. Danas je jedan takav dan za mene. Je li to zbog moje neispavanosti ili neke letargije u koju se s vremenom upada ? Ipak, morao sam danas itekako brbljati. Ovi iz upravnog razreda su mi danas po obicaju popili krv.

Mora se malo stroze postaviti prema njima. Nije skola birtija. A opet, zao mi je nekome davati komade jer znam da svi znaju barem za dva :)) Pa, pisem opomene za ponasanje u imenik, tjeram ih sa sata , neki se ponasaju krajnje bezobrazno...Dobro, danas sam nagradio jednog ucenika za zalaganje. E kad bi se svi tako zalagali...Inace, tema iz nastavnog gradiva je bila nadasve "zanimljiva". Zakonodavna vlast. Vrlo aktualna tema.

Na pocetku sata su me ispitivali " da za koga cu glasovati ". To je naravno moja privatna stvar i to im nisam rekao.
Poslije nastave imali smo dosadno nastavnicko i razrednicko vijece. Mislim, dobro OK, moras mu prisustvovati ali mene ni jedna tocka dnevnog reda nije osobno tangirala jer ja nisam razrednik niti jednom razredu.
Ipak , ne zelim ovdje raspredati o internim stvarima skole ali me jedna stvar danas fascinirala. Podatak o broju izostanaka ucenika sa satova. Dobro, od te mase nije tragicna brojka onih neopravdanih ali ipak...

Poslije smo imali malu zakusku pa smo ostali duze i pojeli jaaakoo fini gulash od veprovine. Njama, njama njam :-?
Na putu za doma na cesti sam se mimoilazio sa bezbrojim teretnjacima koji su picili Podravskom magistralom, ponegdje su se stvarali cepovi i kolone automobila. Najvise od svega mi se svidja ovih dana sto je klima ugodna, gotovo proljetna. Covjek ima osjecaj kad gleda na zapad u predvecerje i osjeca ugodni povjetarac da ce svakog trena propupati lisce . Ajmeeee, a tek je studeni.

Daleko je jos doba visibaba. Stize doba bljuzgavice i smrzavice.

No comments: