Wednesday 19 November 2003

50 TEKUCIH BOMBI ? ZA KOGA ?

Iz nekih " svojih povjerljivih " kanala ( da, imam i ja svoje duboko grlo iako nisam novinar :)) cuo sam da je u petak u blizini Sinja uhvacen neki tip iz Zagreba ( zove se Bozo Grgic , 42 godine ).

U ministarstvu unutarnjih poslova je izbila panika. Tip je uhvacen sa ravno 50 TEKUCIH BOMBI u svojem autu Opel Corsa. Tekuce bombe !!!???? Strucnjacima za antiterorizam se doslovno digla kosa na glavi kad su to culi. Tekuce bombe ne koristi bilo tko, i na bilo koji nacin. Tekuce bombe su sofisticirani modus operandi i u ovakvom broju koristene od strane ozbiljnih teroristickih skupina.

Policijsko priopcenje o tom dogadjaju je bilo vrlo sturo i nije receno da je u autu nadjeno 50 tekucih bombi. Ocito, ne zeli se dizati panika ?

Ali , u ovom slucaju sasvim je legitimno dici " graju " i upitati se za sigurnosnu situaciju u zemlji ? Je li Grgic radio za neke opake teroriste vrseci im usluge "tranzita i svercanja" ili je rijec o necem drugom. Tesko je za pretpostaviti da bi se neka kriminalna skupina u Hrvatskoj igrala s takvim opsegom opakog materijala pa mi se cini da je ovdje rijec o vrlo ozbiljnoj operaciji cije je izvrsenje moglo biti u Hrvatskoj ili u nekoj Euro zemlji.

A mozda je tip svercao bombe za Hrvatske Autoceste koje bi se u RH upotrijebile za probijanje tunela :))

No comments: