Sjecam se one pjesmice iz osnovne skole. Isla je nekako...kesteni vruci, peceni...nemogu se sjetiti tocno. Da, doba je kestena. I delicija od kestena. Njama njama njam !
Izdvajam iz clanka na VIP portalu :
Pitomi se kesten na tr?i?tu nudi svje?, posu?eni duboko zamrznuti ili konzerviran. Svje?i kesten, ako ga sami pripremate, treba ga potopiti u vodi i oprati. Nakon nekoga vremena na povr?ini ce isplivati probu?eni i crvljivi kesteni te ih treba odstraniti. Ostale kestene na ?picastom kraju zare?ite u obliku kri?a. Tako pripremljene kuhajte dvadesetak minuta. Kesten, naravno mo?ete i peci. Pripremljene kestene, ako ?elite sami peci, pecite u tavi oko 30 minuta, stalno ih mije?ajuci i dodajuci im ne?to vode po potrebi. Nakon toga ih ogulite i poslu?ite. I naravno, u?ivajte u jesenskim kesten - radostima
No comments:
Post a Comment