Wednesday, 1 October 2003

POSLJEDNJI KRIK SOFTVERA- DRUSTVENI SOFTVER

Kad smo vec kod konferencija raznoraznih onda zelim spomenuti onu koja se od danas odvija u New Yorku. SoftEdge . Jos jedna tehnoloska konferencija... ali sa "velikim ribama". Tamo ce se cuti o najnovijim trendovima i saznanjima u softverskoj industriji. Evo programa konferencije i govornici koji su vrlo ugledni. Konferenciju ce pokrivati za sve znatizeljnike koji joj nemogu prisustvovati Jeff Pulver , jedan od organizatora, na svom osobnom blogu.
Od svih panela na konferenciji mene bi zanimao ovaj gdje ce se govoriti o novoj generaciji softvera koji nisu samo po sebi usmjereni na tehnoloske procese nego na drustvenu aktivnost i interakciju medju ljudima, u ovom slucaju u poduzecima i kako to moze transformirati nacin na koji kompanije ovladavaju znanjem unutar svoje organizacije. To me zanima stoga sto blogovi perfektno ulaze u tu pricu i postaju dio sireg konteksta. Na tom panelu je govornik Meg Hourihan, poznata blogerica i osnivacica Blogger.com, najrasprostranijeg alata za izradu blogova:

09:00 to 09:45 am - Social Enterprise Software: from automating business process to enhancing human interactions, and more
Chair: David Hornik - Partner, August Capital and Blogger, VentureBlog
Meg Hourihan - Co-Founder, Pyra
David Gilmour - President and Chief Executive Officer, Tacit
David Gurle - Executive Vice President, Global Head of Collaboration Services, Reuters
Reid Hoffman - Chief Executive Officer, LinkedIn

For the last 20 years, technology integration has been moving up the food chain, evolving from network integration to content integration, business process orchestration, and enterprise portals. The next step is not so much focusing on technology integration, but on linking and enhancing people-based, social activities. The social software that adapts to its environment instead of requiring its environment to adapt to the software is where the integration frontier is today. This might be an opportunity for major categories of enterprise software to be fundamentally revisited by new companies.

No comments: