Friday 17 October 2003

NEODGOVORENA PITANJA ?

Na ovom blogu vec sam mnogo puta spominjao istragu oko dogadjaja koji su se dogodili onoga kobnog dana 11.rujna u Americi , dana koji je znacajno promjenio tok povijesti. Nemogu pobjeci od tih stvari jer ih pomno pratim od prvih dana i puno je toga fascinantno oko toga dogadjaja...ponajvise kontroverze i neodgovorena pitanja i ona "nabrzaka prodana prica" o nekolicini Arapa samoubojica.
Puno toga nema smisla...niti je koga to previse briga, osim familija onih nevinih ljudi stradalih u avionima i tornjevima...Ali fascinantno je pratiti background price oko toga.
Zadnja vijest oko istrage, prenosi United Press International - istrazivacki odbor izdao subpoenu Federalnoj agenciji za zrakoplovstvo da dostavi sve kriticne dokumente oko toga dana i da pocne kooperirati sa istraznim tijelima. Jos se mora mnogo kockica sloziti oko toga dogadjaja da bi "sluzbena" prica imala smisla. Iako se bojim da pozadina cijele price nece biti moguca sve do 12 godina nakon sto Bush prestane biti predsjednik a mozda ni onda, a tada istice zabrana raspolaganjima osjetljivim dokumentima sa oznakom nacionalne sigurnosti . Zabranu je potpisao u izvrsnim uredbama ( executive order pod brojem: 13233, potraziti na google) predsjednik Bush nekoliko dana poslije kobnih dogadjaja. Zasto kriti te stvari ? Ima li se netko necega bojati ? Pita se to mnogo ljudi.

No comments: