Wednesday 8 October 2003

BLOGOVI I POLITICKI MARKETING

George W Bush ima weblog/blog.
Da, taj George ! Bushic, "najdrazi" prezidente naseg globusa, trazi reizbor na tu funkciju krajem sljedece godine. Predsjednicka predizborna kampanja tamo vec traje. Demokratski kandidati se natjecu punom parom da bi onda najizabraniji kandidat postao suparnik republikanskom kandidatu GW Bushu.
Skoro svi kandidati Demokratske stranke u sklopu svoje web prezentacije i politickog marketinga imaju svoju blog stranicu na kojoj sire poruke potencijalnom glasackom tijelu. Sada je blog format prihvatila i politicka kampanja mladog tigra Busha :-)
Cuo sam negdje da su i u Hrvatskoj izbori uskoro. :-))) Stovise za malo vise mjesec dana. He, he...netko za blog mozda ? Ma jook ! A kaj ce im to! Doista, u hrvatskom realitetu to nije ni potrebno strankama . Nema neke velike prakticne vrijednosti. Blog kao dio politicke kampanje jos uvijek nema smisla u Hrvatskoj. Ja sam prvi protivnik toga.
Zasto? Pa zatrovat ce nam internet i napraviti smece svojim kicastim predizbornim sloganima , i hrpetinom digitalne tinte na blogovima pa bi tako samo deflatirali i omalovazili vrijednost blog formata. Sve bi krivo shvatili...cemu blog...i kako blog? Dok se ne nauce kako pisati blogove...neka drze prste podalje od njih. :-)) Stranke ipak imaju, ruku na srce, druge vaznije komunikacijske kanale za prezentiranje vlastitih poruka. Logicno je da se radi o mocnijim medijima u hrvatskim okvirima.
Radiju, novinama i prije svega televiziji. A weblog/blog kao dio politicke kampanje pricekat ce zreliju fazu interneta u Hrvatskoj. A mozda nikad ni nece postati dio koncepta ( na nacin na koji si zamisljam ). Vidjet cemo. Necu previse mudrijasiti oko toga.

No comments: