Friday 16 January 2004

RAIFFEISEN BANKA PRED AFEROM ?

Sto se to dovraga dogadja u Raiffeisen banci u Hrvatskoj ? Jedna je od vecih banaka ovdje u RH, u vlasnistvu austrijske banke cije ime nosi .

Dvije dost velike rosade dogodile su se u celnistvu banke. Damir Lamza je dobio otkaz na mjestu predsjednika RBA Mirovinskog fonda jos sredinom prosinca nakon cega se on sklonio u "zaklon bolovanja " . Ante Zigman, glavni ekonomist RBA je dobrovoljno napustio " brod " da bi otisao na mjesto u ministarstvu financija. Cekaj malo, on sa velike korporativne place ide u drzavni sektor ? Mora da je bedak kad to cini ! Ili zna nesto sto javnost u Hrvatskoj jos nezna ?
Direktor Adrovic nije bas rijecit oko tih kadrovskih rosada.

Damir Lamza je bio menedjer RBA mirovinskog fonda kojeg su "maknuli " zbog "njegove nedostatne volje oko racionalizacije troskova , navodno se on nije htio sloziti s ukidanjem agresivne marketinske kampanje, mreze lokalnih agenata i sl. ". No, insajderi tvrde da je rijec o necem drugom.

I sada Lamza ide u obracun sa bankom. Lamza zeli za nekoliko dana dokazati nelegalne transakcije koje je RBA Hrvatska provodila sa centralom RBA banke u Becu cime je doslo do izbjegavanja poreza . HAGENA ( nadzornici mirovinskih fondova ) je na potezu. Za nekoliko dana oni bi se morali o tome ocitovati.

Je li Raiffeisen banka nova bankovna afera " na cekanju " ?

No comments: