Saturday 17 January 2004

Dave Pollard : Tvrtke buducnosti

Dave Pollard je kanadski bloger i cesto se na svom blogu bavi dosta " teskim" temama koje se ticu inovativnog razmisljanja i problematike businessa, ekologije, korporativnog upravljanja . Zaposlen je u kompaniji Ernst and Young gdje je glavni korporativni sluzbenik za znanje. Da, ima i toga. Chief Knowledge Worker.

Iako s vremena na vrijeme procitam njegov blog ( preko RSS citaca ) ne slazem se s mnogim njegovim postavkama i teorijama. Covjek ponekad zabrije u totalnu utopiju.
Iako u svojim teoretskim esejima i ogledima ponekad napravi zanimljivih , provokativnih i dobrih primjedbi , prema mojem misljenje.

Najbolji je u definiranju problema ali kad krene davati prijedloge kako ih rjesiti- imam osjecaj da citam Petar Pana i da se zapitam jel taj covjek ikada zivio i radio u okruzenju neke tvrtke ( poslovna svakodnevnica ) a da nije konzultantska kuca.
Dobro, fakat je kompetentniji i iskusniji od mene.
Ovaj zadnji esej je nadahnut ( mozda previse kave :) i zagrizao je u dosta tesku problematiku koju je naslovio " The Future of Business ". Covjek nesumljivo ima viziju ali je drugo pitanje upucuju li trendovi u realnom svijetu prema takvom necemu. Ipak, interesantno je procitati esej i sam donjeti vlastiti sud o tome.

On ce taj esej prezentirati uskoro na svjetskom kongresu o intelektualnom kapitalu i inovacijama na sveucilistu McMaster.


ZBOG KONTEKSTA PROCITATI I OVO :

CIA : Globalni trendovi u 2015 godini

No comments: