Saturday 3 January 2004

DUH VREMENA: STO SE TRAZILO NA INTERNETU U 2003.

Pa da malo pogledam na 2003. godinu. Ne treba otici daleko. Google ima ZeitGast, jedan odlican indeks pracenja onoga sto je surferima bilo na pameti tokom ove godine. Zgodno za pogledati. Duh vremena je doista protkan tim listama. Evo , cak je i moj ovaj blog broj jedan na Googlu prema ovom pretrazivanju : "igre za download u kojima se treba mislit ". Blesavi Google!

The 2003 Year-End Zeitgeist offers a unique perspective on the year's major events and hottest trends based on more than 55 billion searches conducted over the past year by Google users from around the world.


Uhu, veliku galamu je prosle godine digla Britney.
Marketinska masina je zainteresirala globus za tom slatko US pjevacicom. I teta Madonna je u tome imala prste naravno. Harry Potter drugi pojam. Matrix treci.

I onda na broju 5 David Beckham. Sto da tu covjek veli.
Jebate metroseksualni trend cija je on ikona.
Ona hrpetina urednickih glavesina uporno diktira glumpave trendove kako bi sebe opravdalo i da bi se dobro osjecali u vlastitoj kozi. Luzeri ! Mislim, sad nama muskima pokusavaju prodati pricu o koristenju kremica i lakove.
Jebate, necu ! Tusiram se redovito, rezem nokte i sl. i ponekad smrdim po zdravom prirodnom muskom znoju sto je neizbjezno, jel ! I vidim da se nitko zbog toga ne zali ;)

I vidim da se vec najavljuje u 2004 uzlet retro stila 80-tih. Jeba ih osamdesete. Kao klinac nikada nisam mogao probaviti onu glazbu Duran Duran i slicna sranja. Nikako.
Oni sintezajzeri su me ubijali. One zurke su bile ocaj. Poblajhana hrpa kokainskih freakova. Jeba ih lak ! Sve bi ja njih pozval na sadnju i skapanje krumpira k mojoj baki na njivu, i to bez onoga maloga krampa.
S prstima bi skapali trulog krumpirceka. Znali bi onda odkud cips !

Na broju 50Cent. To majstore. Ta baraba je fenomen.
Neka. Drago mi je da je jedan Afro Amer tako visoko na buzz listama.
Da je bar takvih vise u Americi na tim utjecajnijim pozicijama pa da svoje "cokoladne" pozovu na pravljenje reda u bijelacki-dominantnoj americkoj administracije.
Treba li bi ih Africi malo istuci po guzi. Amerima stvarno treba jedna revolucija. Crnacko stanovnistvo bi moglo poceti kavgu. Imaju moju pomoc u vidu besplatne promocija na blogu. :))

Nego da pogledam druge liste. Najtrazeniji brand na Googlu je bio Ferrari. Iza njega su Sony i BMW.
Nije nist cudno ovo za BMW. Marketing od usta do usta radi svoje. I dalje se neki vole hvaliti kako je na fukodromima najveci pojam udobnosti BMW sic ! :))

Na broju 4. Disney brand. Je, ali nece reci da su si, majku im pohlepnu, sredili u americkom kongresu produzenje prava copyrighta na Mickey Mouse u kome djeca sirom svijeta ( tj, njihovi roditelji ) moraji placati Mickey kulturne artefakte. I to je sad tebi slobodna kultura. Daj nam Mickeya u javnu domenu.

Ima jos nekih zanimljivih podataka sa Google trazilice. Princ Charles je kralj skandala i glasine u Velikoj Britaniji.
Njemci se nedaju tako lako. Malo su posebni freakovi. Najvise su prosle godine pretrazivali net u potrazi za Yu-Gi-Oh kartama. Zarazili ih japanci.
Nema podatka kako su Hrvati glasali na Google trazilici. Za Sanadera nisu :) Il mozda jesu ?

No comments: