Monday 19 April 2004

TRAC U VISOKIM KRUGOVIMA

Ana Marie Cox je blogerica bez dlake na jeziku.
U nedjeljnom izdanju New York Timesa izasao je portret o njezinom weblogu ( Wonkette) u kojem britkim jezikom, retorikom svakodnevnog govora pise o tracevima unutar krugova Washingtonske politike. Cesto je na rubu traca i sa dozama satire.
Ms. Cox, writing in her new web log Wonkette, gleefully shared every unsubstantiated detail. That the story faded, unsupported by any evidence, seemed almost inconsequential to Ms. Cox. "It was just one of those things that people in Washington were talking about," Ms. Cox said later, by way of explanation.


Ali ono sto do kraja ne obrade vodeci mediji ona obradi na svoj nacin cesto upotrebljujuci psovke i socne rijeci. I ljudi to vole citati. Itekako.
I mi trebamo jednu Anne Cox u Hrvatskoj. Moze price sa Markova trga ? Dajte joj blog alat, malo vremena i linkovima povezujte na taj sajt.

Joj, samo dok se sjetim one kvazipolitikuse kao Sucec Trakostanec , tu iz obliznje mi zupanije, koja je vrijedjala novinare jer su , kao nadobudni i pisu smece.
A sto ce tek biti kad hrpe blogera kazu sto misle o tim politikusima i te primjedbe s vremenom isplivaju na povrsinu i pokazu stanovit utjecaj na javno mijenje ?
To se nece moci samo suzbiti jednim press priopcenjem. To ce biti kao da se bacili perje sa desetog kata i dole cekate da sakupite svako perce .
Trac je prokleta stvar, a u kaznenom zakonodavstvu Hrvatske su upravo donesene izmjene zakona gdje se jos vise olaksava obrana od tuzbi za dusevne boli. Pa, prema tome, i nasi ego-politikusi morat ce se prilagoditi novom dobu ako ne zele izgorijeti .

No comments: