Wednesday 28 April 2004

GLAS- KILLER APLIKACIJA

BBC ima prilog o moblogovima.

Ukratko, stvar je krenula slicno kao i s blogovima ( web dnevnicima ). Naprosto i zato jer su korisnici neta mogli nesto sto do tada nisu. Jednostavno, besplatno i lagano biti prisutni na netu bez ikakvog poznavanja tehnikalija.
Just as blogging started to take off when sites and software which made it easier to write and update sites started to appear, the same thing is happening with moblogs.


Iako , meni se cini da su oni jos uvijek u eksperimentalnoj fazi tipa "vidi, ja to mogu", pa se ne polaze puno na neke prepreke u praksi.
Prava korist takvih moblog koncepata ce se dogoditi kad se masovnije pocnu koristiti kamerafoni sa vecom rezolucijom, dugotrajnijom baterijom, vecim prostorom za skladistenje podataka na telefonima i naravno- jeftinije koristenje multimedijalnih mogucnosti telefona ( !!!! )

Moblogging was originally event-driven, as a kind of grassroots, on-the-scene reportage that provided different pictorial perspectives on demonstrations, flash mobs and the like. But now it has broadened out.


A prije svega, na pameti mobilnih operatera trebalo bi biti jeftinije telefoniranje kao killer aplikacije za telefone ;))

Zamislimo da imamo svi neko blog gnijezdo na netu. Svoj weblog. OK. E sad, posto smo ograniceni sada samo na tekst i slike, sto ne bi to prosirili i na glas ?
Audioblogging ? Da, nazovete svoj blog te kazete svijetu sto zelite ;)) Na blogu se objavio mala glasnovna datoteka koju korisnik otvara u audio playeru . Zasto da ne.
Samo , opet problemi prakticne naravi. Tko ce sve to platiti ?

No comments: