Wednesday 17 September 2003

KRECE LIGA PRVAKA, SPORTSKA SRIJEDA

Upalio sam televizor. Ceka se Liga Prvaka. Danas pocinje prvo kolo. HRT prenosi susret Milan - Ajax.
Nije lose. Zadnjih godina nisam pratio nogomet pozorno iako mi je nekada bio velika strast. Mislim da je tome ponajvise pridonjelo nase hrvatsko prvenstvo koje gubi kvalitetu iz godine u godinu.
A sada me ponovno privukla Liga Prvaka. 32 kluba se ove godine natjece za titulu prvaka Europe. A konkurencija je jaka. Sudionici su atraktivni. Nema slabe utakmice, slabog protivnika, nema totalne predvidljivosti. Ipak , ocekuje se ove godine dominacija jednog tima. Real Madrid . Imaju strasnu ekipu.
Doveli su Davida Beckhama iz Manchestera koji se odlicno snasao u pripremnim utakmicama. Imaju Figa, Zidana, Raula...Boli glava. Vrhunski profesionalci. Pitanje je samo momcadskog duha i poslagivanja kockica mozaika. Trener Reala imati ce slatke brige sastavljati momcad za svaki nastup ali mi se cini kljucnim za potpunu nogometnu prevlast da ce trebati upravljati svim tim ljudskim tastinama, i karakterima. A tko su glavni konkurenti Realu ?
Razmisljam...Arsenal mozda ? Barca ? Igrali su dobar nogomet prosle godine ali bez konstantne forme u zavrsnici. Mozda Chelsea ?
Klub koji je kupio Ruski tajkun Abramovic i ulupao grdne pare u izgradnju jake momcadi. Tko jos ? Mozda Ajax koji ponovno ima jaku mladu ekipu ili mozda Milan ? Ma biti ce sigurno zanimljivo utorkom i srijedom gledajuci vrhunski nogomet. Pratiti cu pozorno i nase igrace koji ce igrati u Ligi .
Mislim da ih ima oko 12. Posebno cu gledati legu Juricu Vranjesa . Lega iz Osijeka ( Josipovca ). Zajedno smo polagali auto-skolu. Vidim da je ponovno u formi i standardan u Stuttgartu. Neka igre pocnu...

No comments: