Tuesday 2 September 2003

BAGHDADSKA BLOGERICA

Novi baghdadski weblog koji se zove Baghdad Burning. Ovaj put je u pitanju jedna cura koja prezivljava strahote irackog glavnog grada. Weblog svjedoci svijetu iz neposredne perspektive obicne gradjanke Iraka .
Jel jos nekome nije jasno zasto su se weblogovi tako prosirili ? Amaterka koja zna poslati samo mail ima vlastitu web stranicu koju je napravila blog alatom koji joj nudi da bez ikakvog poznavanja web dizajna za dvije minute otvori svoju web stanicu- BESPLATNO na koju moze publicirati svoje dojmove, iskustva, misli, zapazanja, stavove. Socioloooooziiii gdje ste sada ??????? Sociolozi jos nisu nanjusili kulturoloski i socioloski kontekst pisanja weblogova.
Ali jednoom hoce. Web i internet koji sluzi obicnim ljudima a ne techo-elitistima, techno-freakovima, bogatim razmazenim tatinim i maminim mazama koji su djecici kupovali preko partijskih zarada prve Spectrume i Amige, videorekordere i sl. Zaboravih novinare PC magazina i slicna arogantna ekipa ( cast iznimkama) koja je s vremena na vrijeme previse opaljena radijacijom sa svojih 17 incnih monitora koje su kupili lovom zaradjenom hrpetinom polupismenih i poluinformiranih clanaka u svojstvu vanjskih suradnika i freelancera. Ma nist zameriti, se razme ! To ja onak...
E tak ! Sem se malo spuhal. :-))

No comments: