Sunday 7 September 2003

CLEVER CACTUS

Bas onda kad mislis da nitko to nije napravio u svijetu- naletis na to. Odlican softverski proizvod ( beta verzija ) koji omogucava sve najbitnije sto je potrebno produktivnom radniku 21.stoljeca. CleverCactus je zamisljen kao program sve-u-jednom . Po svojoj prirodi on je PIM- personal information manager. Nesto kao MS Outlook ili Eudora ali s mnogo vise funkcionalnosti i integracijom weblog funkcije, RSS-om itd.. Naglasak je na integraciji komadica koje covjek drzi razasuto svugdje po svom desktopu ili webu. Email, upravljanje osobnim adresarom, pisanje webloga, izrada RSS lista, , skladistenje ne u foldere nego u logicka i intuitivna RADNA MJESTA, odlicna funkcija filltriranja i pronalazenja raznih tipova informacija, podrska za razne operativne sustave.
Uglavnom ljudi koji rade na CleverCactusu imaju ideju i viziju da covjek moze lako i brzo dijeliti informacija sa svakim, bilo gdje , u bilo koje vrijeme i na bilo kojem uredjaju ( PC, mobilni tel., PDA, ) i sve to da bude intuitivno i bez ikakvih potreba za tehnickim znanjem.
To je drustveni softver ( social software) koji postaje objedinjen u smislu funkcionalnosti i sasvim sigurno alat koji ce biti "motika" za mnoge u 21.stoljecu a za mnoge alat pri organiziranju pojedinaca i njihove okoline (drustvene mreze ). CleverCactus je jos uvijek na pocetku tog vizionarskog puta i za ocekivati je jos mnogo ovakvih kreativnih bravura koje ce poci istim tragom i vizijom. U svakom slucaju stvar je korisna i upotrebljiva . Mozda da jos ima integriran wiki ...

Relevantno uz tu temu preporucam pogledati:

CHANDLER- open source ( nekomercijalna, besplatna, nepatentna ) aplikacija koja je mocnija nego MS Outlook sa dodatnom funkcionalnoscu i jednostavnijim koristenjem ( tehnologija je u pozadini naglasak je na lakoci koristenja za obicnog korisnika ) , idealno za pojedince i mala i srednja poduzeca koje ne trebaju licencirati Microsoftov proizvod i server.

TINDERBOX- alat za upravljanje osobni sadrzajima ( weblog sadrzajem, emailom ) , kreiranje ideja, dijeljenje ideja i resursa sa kolegama na poslu ili prijateljima i sl.

No comments: