Tuesday 12 August 2003

SULTAN I DUDICA SUICA

Citam danas u Vecernjem listu ujutro na kavi u Lediu ( kafic u Virju, najvecem selu u RH, tako kazu ) da je sultan stigao u Dubrovnik. Onaj famozni sultan kojeg nase novine najavljuju danima. I bas mi je zvucao simpaticno javni pozdrav dubrovacke gradonacelnice Dubravke Suice uvazenom sultanu.
Nije ga docekala osobno na crvenom tepihu nego ga je pozdravila preko javnog priopcenja. A priopcenje je tako umiljato i cedno, bas za uho jednog uvazenog diktatora.
A covjek je doista diktator u svojoj drzavi Oman. Monarh cak.
Od demokracije niti D. Ali, ljetuje u Dubrovniku pa zacepimo sada svi gubice jer je svima nama drago da je bogati gost odabrao baš nas za svoj ljetni provod sa svojih dvadeset zena. A INTERES je interes i uz novac vlada ovim svijetom. Pa prihvatimo taj realitet. I da, Dubravka Suica si je sredila veceru sa sultanom, i cini se da ce dobiti od njega neku zahvalnicu.
Ali nenadjebiva nenadmasna je njezina pozdravnica sultanu. Prenosim i citiram taj divni diplomatski moment za pamcenje i sjecanje:

Vase visocanstvo, dobro dosli u Dubrovnik, grad tisucljetne, slobodarske ( Zec: !!!!!!dobro dosli gospon diktator ) i kulturne tradicije. Taj grad zbog golemog kulturnog nasljedja, mi, njegovi bastinici dozivljavamo kao biser u skoljci. (Zec: ha, ha, ha ). Iznimno nas veseli Vase Visocanstvo sa svojim nedvojbenim smislom za estetiku ( Zec:ha, ha, ha i za zene ) i ljepotu, u skoljci ( Zec: gdje, kako ! ) svjetskih ljeposti i vrednota, znao prepoznati i pronaci upravo taj biser. Želim da u tome biseru uzivate i da iz naseg grada i nase domovine Hrvatske odnesete najljepse uspomene.



Jel se to meni cini da se Dubravka Suica nudi sultanu za 21 zenu ili za barem jednu vatrenu noc na brodu ? :-)))
Hoce li ona predati biser i skoljkicu sultanu o kojoj tako slatko govori ? :-))

No comments: