Wednesday 29 January 2003

ZAPISI IZ SELENDRE...


I veceras sam ispio svoju kavu s mlijekom u mom omiljenom bircu, iako sam vec sto puta rekao da cu prestati ispijati kave u vecernjim satima. U smjeni je radila Boza II. Boza je odlicno osoblje i cura kao uostalom i Goga te Boza I.
Naravno , da sam i ovo predvecer iscijedio Vecernji list do zadnjeg retka. Nepopravljiv sam po tom pitanju. Nasmijali su me danas retki posveceni kriminalu i tuzne stvari u rubrici crna kronika. Nasmijali kazem. Cudno. To nisu stvari za urnebesni smijeh.
No, ekipa tj. urednistvo crne kronike doticnog lista ima vrlo mastovite kreatore tih vijesti. Kako se ne bi covjek nasmijao kad oni to tako napisu kao da je rijec o scenariju za neku kazalisnu predstavu ili je pak rijec o tome da su hrvatski kriminalci nespretni i smijesni.
Evo primjera. Citam tako danas o nekom zanimljivom pljackasu u Puli koji je iz jedne kuce otudjio glazbenu liniju i jos neke sitnice, ali to mu valjda nije bilo ubudljivo pa je iz kuce uzeo i makete brodova i jedrenjaka te ih spalio u dvoristu. Smetali mu valjda.
U Sibeniku je neki mladic od 23 godine vec oko 11 sati prije podne popio znacajne kolicine alkoholnih pica te se tada osjetio vjerojatno jakim da je poceo zubima trgati i gristi case po birtiji. Zbog staklo-jedaca pozvana je lokalna policija da ga ukrote. Kad je na vratima vidio nadolazece policajce uzeo je casu i flasu sa sanka i zakucao si ih u glavu.
Naravno, glavu si je propisno razbio.
I nasi plavci ukrotise tada njega sa lisicinama. Ali samo trenutno. Vrag je mudar. Nisu primjetili da je covjek bio invalid koji je nosio na jednoj nozi plasticnu protezu jer je nogu izgubio u minskom polju. I pod lisicinama uspio je otrgnuti svoju protezu i maznuti jednog policajca po glavi.
Poslije su obadva zavrsila na sivanju glave, a staklo-jedac i na prisilnom otreznjenju u policijskoj stanici.
U Osijeku se dogodio zanimljiv slucaj razbojstva. Neki tip prisao je sa nekim alatom u ruci maloljenicama i njihovom prijatelju. Od jedne cure je pokusao istrgnuti torbicu iz ruke ali mu to nije poslo za rukom pa je poceo histericno vikati i traziti curu da mu hitno da sav novac koji ima.
Umijesao se decko ali je lopov njega zveknuo po glavi. Nakon sto je ponovno trazio novac od te cure oglasila se njezina prijateljica i dala 10 kuna ( !!!) napadacu. Napadac uzeo novce i mrtav hladan odsetao. Zakljucak i poanta: takve prijateljice s nesto sitnog u dzepu vrijedi imati.

No comments: