Wednesday 29 January 2003

PRIVAT...


Pitam se samo sto nam je to trebalo. Prosli vikend odrzana su skijaska natjecanja na mariborskom Pohorju. Naravno, skijala je nasa Janica. Tisuce gradjana Hrvaske slilo se te subote na slovensku cuvenu " Zlatnu lisicu ".
Svi su oni dosli s namjerom bodriti nasu Janicu. No dobro. Dosli su i tzv. nogometni navijaci kojima je sada mrtva sezona pa eto decki nemaju gdje ispucati svoju energiju pa u zimskim vremenima dobro je navijanje i na skijanju.
No, neke grupice nasih vatrenih navijaca ponasali su se ko stoka. Pravili su sranja. Decki su se malo opustili. Jel, to su ona grupica navijaca koje se cesto u novinama etiketira kao huligani.
Pa dobro kaj su to oni napravili ? Bacali su grude snijega na druge skijasice, strane trenere, na domace Slovence.
Steta sto su se tako izblamirali i osramotili nase skijanje. Mislim da je sada ozbiljno ugrozen onaj projekt dovodjenja natjecanja svjetskog kupa na zagrebacko Sljeme.
Mozemo prekriziti takve ambicije. Jos uvijek smo sami sebi najveci neprijatelji.
Sjecam se kad sam prije nekoliko godina provodio neke svoje trenutke na tada "svetoj " juznoj tribini maksimirskog stadiona. Mahalo se zastavama, pjevalo se, baloni su se dijelili, skakalo se , tu i tamo bilo je nekih incidenata na nekim utakmicama ali nije se sramotilo onog za koga navijas.
Danas neki neznaju korektno drukati za nesto sto vole pa onda svi ostali ispadnu ista stoka . A to nije u redu. Nije u redu. Nije.

No comments: