Sunday 2 May 2004

BLOG.HR


Blog.hr je besplatan alat za jednostavnu izradu i odrzavanje vlastite dnevnicke web stranice. U samo dvije minute mozete otvoriti svoj blog i poceti sa unosom sadrzaja koji ce putem interneta biti dostupan svima. Svaki korisnik dobiva svoju web adresu tipa ime.blog.hr. Prostor za pisanje je neogranicen, a dizajn web stranice mozete odabrati medu nekoliko ponudjenih ili ga kasnije prilagoditi prema svojem ukusu.




Kliknite. Registrirajte se. Izradjujete web stranice pomocu ovoga web baziranoga alata. U samo dvije minute vasa web stranica je gotova. Nemorate znati nikakve tehnikalije oko web dizajna.
Ako koristite web preglednik( Internet Explorer ) i ako ste do sada koristili mail moci cete izradjivati web stranice na ovaj nacin blog.hr. Stranice punite tekstom i slikama ( tocno 200 x 150 kb velicine).

Pisite o cemu Vas volja. Samo, nemojte ovo shvatiti da je Iskrica weblog. Ovo je drukcije.
Blogovi se mogu izradjivati na razlicite nacine i stilove. Uopce nije poanta u dnevnickom pisanju nego u brzoj i pristupacnoj mogucnosti za svakog prosjecnog korisnika interneta da izradjuje sadrzaja na internetu ( priopcava vijesti, linkove, pise o svojim iskustvima, izvjestava o dogadjajima oko sebe, komunicira s ljudima istih interesa, promislja neku tematiku i podrucje...)
Nece svi odmah shvatiti niti uvidjet koristi. Za to ce trebati odredjeno vrijeme. 2005 godina vjerovatno !!

Dizajn stranica je rijesen u nekoliko templata ali svaki malo vjestiji korisnik moze dizajn prilagoditi svojim potrebama preko CSS izmjena.
Za sada je cijela stvar u testnoj fazi i s osnovnom funkcionalnoscu jer je cijela filozofija izrade blog.hr servise pocivala na jednostavnosti koristenja.

Znate, ja sam u biti danas sretna osoba. Put je prevaljen. Sada, slobodno mogu odjahati u sumrak i nitko ne mora nista znati ;)
Hasta la vista baby.

No comments: