Tuesday 29 July 2003

FANI, PERSPEKTIVA S JUGA

Pazi ti fakina Fanija iz Trogira. Neki dan dobim mail od bivseg ratnog druga iz samoborskih vojnickih dana Fanija ( prvih tri mjeseca na obuki ) i na kraju maila stoji : " ak ti nije jasno ko sam siti se dragog nam skupnika i koga je on zva fani." Fani, pa normalno da znam ko je ta junacina sa juga.
Drago mi je da si mi nabacio onoliko, ja bih to nazvao, relevantnih komentara sa naseg lipog HR juga. Najradje bi cut and pasteao cijeli mail da pucanstvo dobije uvid u stanje na HR jugu. Krasno si to opisao. Iz prve ruke. Nadam se da te mi neces zamjeriti ako te citiram. Tako je govorio Fani :

moj ratni druže kaj briješ po toj graničnoj regiji? evo ti pišen s mora u uzavrelom trogiru u kojem je sve puno turista ex-soviet-block predznaka! i kako primjetih nismo ni njima zanimljivi jer ovo je lito došla samo niža klasa koja nije pokupovala nove škodilake već se voze u nekima nazovi autima koji ovde sigurno nebi prošli eko test. al koga zanima ekologija bitno da je broj turista u porastu. simpa (a ne vip iako je to sve isto sr...)


A o tome sto se desilo nakon vojnog roka i kako se prilagodise nas Fani na civilni zivot:

educiram fakultetske mase iz krasnog predmeta zvanog statistika na kojem ekipa masovno pada. mogu ti reč da san ne zadovoljan nego oduševljen. jer u poslu sam oko 4 miseca a već se počelo dolazit po preporuci JUPIIIIIIIIIIIIII a pošto je ovo novo tehnološko doba sve se radi na kompjuter.


Aha, dobro to educiras, nego ca je s lovom stari moj, nije valjda kao u Kini...

lova je super ( daleko iznad prosječne plače kad je ispitna groznica )nije naporno a studenti ko studenti. i uglavnom studentice dolaze što mi daje hrabrosti i poticaja da se ubacin u neku teretanu i s bookom u ruci obratim modnim agencijama. al ovo potrošačko društvo me je zaintrigiralo pa tako ne znan ni sam kojom brzinon ta sva lova brzo ode. zato se već za desetak dana ponovo spreman na posao jer znaš i sam da je 9 misec uvik bila panika na faxu i več osječan da će bit pakleno.studentice zovu sve u strahu a ja mrtav ozbiljan samo im kažen da nazovu nakon 5,8, jer ovih 20 dana godišnjeg ne želin prekidat. a tako ti je to kad imaš onda više i trošiš.ne želiš ulit manje od 100 kn goriva koje na slobodnom tržištu stalno poskupljuje, smucat se po plaži bez soka i sladoleda, častit znane i neznane, izač bez novih levisica i opustošit trgovine pod dojmom markentiškog trika koje se zove sniženje



Iskustvo iz prve ruke za sve one koji se trenutno nalaze u potrezi za novim trapericama, ili kako se ih neki od bivsih jugo turista zvali-farmerkama, Fani svjedoci:

eto baš nekidan na sniženju kupih neke gaće čitaj hlaće za " samo " 400 kuna ( kao vrhunska tkanina ne propušta vodu ni vitar) i neku benetonovu jaknicu za skromnih 600 kuna koja ne znan kad bi je moga obuć. vjerojatno u one dane kad je temperatura od 18 do 22. AHHHH!!!! SALDI SALDI! CHE BELLA COSA!!



I eto za buduce generacije da demonstriram odlicnu ideju koju bi trebali slijediti sinovi i kceri nasih kceri i sinova. Trampa izmedju dvije napredne regije, Dalmacije i Podravine. Mi njima iz Podravine Ajvara, Juha, speka, kobasa a oni nama skoljkica, skampa, morskih plodina i sl.
Super si to zamislio Fani:

dobro trampimo se. kad se opet zaželiš škampa na buzaru slobodno dođi al donesi ajvar i kulen.



Nego kako ide ona dreka sa hodnika u vojarni nakon vecernji prozivke u 9.20:
Nadobudni razvodnik :
«IMATE PET MINUTA ZA OBAVITI NUŽDU I HIGIJENU,A ONDA NIKOGA NECU VIDJETI NA HODNIKU, REDARI NA SVOJE DUŽNOSTI !!!!»



No comments: