Tuesday 11 May 2004

BLOGOVINA JE RODJENA

Ovo stvarno nismo ocekivali ni u najljepsem snu. U nedjelju je pusten BLOG.HR iz testne faze. Dario, Zeljko i ja nismo ni slutili kakav se tsunami sprema.
Znate koliko je sati kad je i Radio Sljeme objavilo pricu o blogovima pa su ljudi nazivali stanicu ko ludi da "spiker ponovi one ime stranice; www.blog.hr " ;))
Danas, blogovi u Hrvatskoj nicu kao gljive poslije kise. Dosta floskula i patetike. Evo vijesti koje su danas popratile lansiranje BLOG.HR:

HTNet portal
Stranica je, jednom rijecju, odlicna. Dizajn, koji u testnoj fazi i nije mnogo obecavao, sada je poprimio lagani retro ?tih koji izgleda vrlo dobro, a sve je jasno, pregledno i jednostavno.


VIP Online portal

Svim hrvatskim korisnicima Interneta od danas je omoguceno da budu prisutni na webu, da besplatno otvore svoju web stranicu i odr?avaju je bez ikakvog tehnickog znanja

Corner.hr
Blog svakome bez tehnickog znanja omogucava da bude prisutan na mrezi svih mreza bez ikakvih ogranicenja


Vidi casopis

Prostor za pisanje i unos slika je neogranicen, a dizajn web stranice mo?e se odabrati medu nekoliko ponudenih ili ga kasnije prilagoditi prema svojem ukusu



BUG online izdanje

Ako vam pojmovi blog, blogiranje i slicni nisu nepoznanica, vjerojatno vec naslucujete o cemu je rijec — blog.hr je site na kojemu svi zainteresirani mogu objavljivati svoje blogove, odnosno osobne dnevnike na Internetu.



A sutra ce biti predstavljen clanak u Vecernjem Listu ( prilog LINK ), u srijedu u Jutarnjem Listu ( prilog ONLINE ). Drugi tjedan PLANET INTERNET na HRT-u, a kasnije clanak u papirnom izdanju BUG-a i VIDI-a.